måndag 11 januari 2010

Hemkomst

Hemkommen från Osloresa och möte med min autistiske son på hans 18-årsdag. Det var ett fint möte utan epileptiska störningar för honom. Har lyssnat på inspelningen av musiken från produktionen Pärlan som Sigmund Hjorthaug dirigerade på 1990-talet. Det finns några riktiga pärlor från den sessionen. Till mina favoriter hör Heinrich Schütz tonsättning av psaltaren 145:15-16 samt kletzmersången till psaltaren 121. Svägerskans sång på Andrew Lloyd Webbers Pie Jesu tillsammas med en Hjorthaugdotter var också fantastiskt fint att lyssna på.

Deo gratias! för min möjlighet att träffa pojken och hans mor, samt morbror och lyssna på dessa musikaliska människors sånger från 1990-talet då min familj fortfarande var intakt.

Har sedan i fredags blivit begåvad med filmen Der grosse stille som tog 25 år att färdigställa, från den första förfrågan till färdigställd film enligt kvinnan på St Olavs katolske bokhandel i Oslo. Det ska bli intressant att se den och kontemplera dess innehåll. Ska bli kul att återbekanta sig med franskan efter många års frånvaro från språket. Allt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar